Home

Programma Festival 2010

Fotoverslag Festival 2010

Archief Multiculturele Weken

Route naar Villa Lila
Naar de website van Villa Lila

Programmaoverzicht

Vrijdag 5 maart 2010
Openingsfeest
20:00 tot 01:00 uur
Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nijmegen

Entree: gratis

Officiële opening Lenie Scholten
De officiële opening van Global Village Festival 2010 wordt verricht door Lenie Scholten, wethouder Zorg, Welzijn, Integratie, Emancipatie, en Jeugd. Ook zal het woord worden gevoerd namens Villa Lila, COC Nijmegen en stichting Dito!. Aanvang: 20:00 uur.

Indiase – en Oriëntaalse dansvoorstelling
Tijdens de opening van het Global Village festival wordt de cultuur van India en het Midden-Oosten naar voren gebracht door een prachtige dansshow.

Indiaas dansgezelschap Madhoerie laat u met adembenemende dansen de diversiteit van India zien; van Indiase klassieke tempeldans tot de vrolijke Bollywood filmdans.

Zeyna’s Bellydancers Ensemble brengt u Oriëntaalse dans en laat u de ritmes van het Midden-Oosten voelen met moderne Tribalfusion en een stokdans uit Opper-Egypte.

Deze afwisselende combinatie laat u de mystiek van het oosten zien, een mooie opening van het Global Village festival.

Bandera Latina
“a musical journey around the world”
De muziek van Bandera Latina is spetterend en veelzijdig. Naast een originele selectie aan covers van o.a. The Gipsy Kings, brengen zij ook eigen nummers, geschreven door Salvatore. Bandera Latina geeft garantie dat de voetjes van de vloer komen!

Het grensgebied van Mediterrane wereldmuziek, popmuziek en jazz, dat is het werkterrein van Bandera Latina. Met als vertrekpunt de Rumba Flamenca stijl, bekend van the Gipsy Kings, voert de band u mee op een queeste, een zoektocht naar de essentie van muziek, ongeacht stijl of oorsprong. Onder muzikale leiding van gitarist en zanger Salvatore Giuseppe Sichi ontstaat, mede door de etnische diversiteit van de bandleden een uniek geluid. Een geluid dat ongrijpbaar en veranderlijk is als de zee. Een geluid dat, zelfs na de veertien jaar waarin de band al bestaat, nog steeds evolueert. Van hun eerste cd, 'Sardegna mia' (toen nog met Silvana Sichi als leadzangeres), via de live cd 'La notte di musica' uit 2006 en hun laatste cd 'Estrella' groeit de muziek van Bandera Latina, des muziek die leeft en is als het leven zelf! In 2009 verscheen de cd 'Lo mejor de Bandera Latina' een verzamel-cd met al het eigen materiaal dat band in de loop der jaren opnam. Bandera Latina brengt een spetterend en veelzijdig programma met een keur aan ritmes en stijlen. Door het typische gebruik van 'golpes' (ritmische tikken op de kast van de gitaar) en de
combinatie daarvan met drums/percussie en basgitaar ontstaat een tropische notenmelange die een mix is van virtuositeit, ritmiek en passie. Kortom; wereldmuziek van het hoogste niveau!


Bandera Latina

Bandera Latina bestaat uit:
Salvatore Giuseppe Sichi - solo-gitaar en lead vocals
Nezam Musavi-Nejad - ritme-gitaar
Gigi Baldeo - ritme-gitaar / backing vocals
Hans Andersson - bas gitaar
Kenneth Stone - Drums / percussie / backing vocals

Kijk voor meer informatie op:
www.banderalatina.nl
http://banderalatina.hyves.nl/
of neem contact op met:
S. G. Sichi
06-39817771
e-mail: info@banderalatina.nl

Zaterdag 6 maart 2010
Dance Around The World

14:30 – 01:00 uur
Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nijmegen

Entree: gratis

Het Dance Around the World project bied je iedere keer weer een dag vol diversiteit, en bied je de mogelijkheid om dansen van over de hele wereld te verkennen en mee te maken. Tijdens de derde uitvoering van dit project staat het volgende op het programma:

Workshop Indiase dans verzorgd door India`se dansschool Madhoeri.
India`se dansschool Madhoeri presenteert, onder leiding van Sharon Wezer, een diverse workshop waarin de basis van de India`se dans zal worden uitgelegd.


Workshop Oriëntaalse dans verzorgd door buikdanseres Chione.
Buikdanseres Chione is een energieke en gepassioneerde danseres die in het hele land optredens en workshops verzorgt. Ze is opgeleid door Aziza van de gelijknamige dansschool in Nijmegen, waar ze een opleiding heeft gevolgd tot professioneel buikdanseres.”

Workshop Hawaïaanse dans verzorgd door Evelien Hendriks.
'Stamp in de aarde en voel de golven aan de andere kant van de wereld'
Evelien is werkzaam als dansdocente en choreografe. Haar dansvaardigheden komen voort uit verschillende (wereld-) dansdisciplines. Ze is breed geörienteerd, maar is gespecialiseerd in dansen uit de ‘Ocean Pacific’; o.a.Polynesië; Hawaï, New-Zealand.
Tijdens deze workshop zul je (vernieuwende/ semi-)traditionele dansen leren uit de 'Ocean Pacific'.Door de danssfeer, dansstijl en achtergrondinformatie begeef je je even in een andere wereld. 
Contact: evelienhendriks@yahoo.com


Evelien Hendriks

 

Workshop Capoeira - verzorgd door Gorden Brock.
Capoeira is van oorsprong een Afrikaans ritme met zang en dans. De Afrikaanse negerslaven die in de 17e eeuw door de Portugezen naar Brazilië werden gebracht, hebben toen de dans ontwikkeld tot de Braziliaanse vechtdans! Capoeira was een dodelijke sport: de Capoeirista's, vaak met messen aan hun enkels, maakten salto's en radslagen rakelings langs het hoofd, kruis of maag van hun tegenstander. Soepelheid en snelheid van beweging waren belangrijker dan pure kracht. In het noordoostelijk deel van Brazilië wordt Capoeira nog steeds beoefend als vermaak en vechtsport, op de scholen wordt Capoeira gegeven als gymles hier.

Capoeira is spectaculair, complex en acrobatisch om te zien. De basisbeweging heet Ginga, dat is eigenlijk gewoon lopen op een losse, dansachtige manier. Alle andere bewegingen komen voor uit deze Ginga.
Je gaat ze meedoen op het opzwepende ritme van de Capoeira en volgt de bewegingen van je mededanser. Men 'vecht' danst deze met zijn tweeën en draait om elkaar heen. De toeschouwers en muzikanten vormen een cirkel, de roda, en maken de opzwepende ritmische capoeira muziek en zorgen zo voor axé. Iedere keer treedt er een ander de cirkel in om de dans over te nemen.

Capoeira bestaat uit de vechtdans, percussie en zang. Het belangrijkste instrument is de berimbau, een origineel instrument dat bestaat uit een houten boog met snaar en een kalebas, die dient als klankkast. De andere instrumenten zijn: de pandeiro (tamboerijn), attabaque (grote trom), djembe (jambay) en de agogo (twee bellen). Deze laatste instrumenten volgen het ritme en de snelheid van de berimbau, de dansers ook. De berimbauspeler is degene die de zang leidt, de rest vormt een koor. De combinatie van percussie met deze makkelijke manier van bewegen en de logica die het resultaat is van het nadoen van een gevecht, geven een sterk raamwerk, waarin je (bijna) alles kunt doen. Het is een geweldige manier om je op een muzikale sportieve manier helemaal uit te leven.


World Dance Party door multicultie DJ Judith Mens.
Judith Mens zal als slot van de avond een spetterende DJ set neerzetten. Naast het draaien van multiculturele muziek zal zij ook filmpjes vertonen. Ook zal ook de muziek van de workshops terug komen, zodat de dansen die overdag geleerd zijn, `s avonds weer gedanst kunnen worden.

Vrijdag 12 maart 2010
Global Art & Stories
18:00 – 00:00 uur
Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nijmegen

Entree: gratis

Expositie Global Art & Verhalencafé Global Stories
De kunst van het vertellen

Expositie Global Art is GEANNULEERD
(Verhalencafe gaat gewoon door)

Opening expositie             “Daydream
Global Art is een expositie waarin het thema ‘diversiteit’ centraal staat. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door verschillende culturen bij het maken van hun kunstwerk. Ilse Gabbert en Eva Roux zullen vertellen wat hen heeft geïnspireerd tot het maken van hun werk. Aanvang: 18:00 uur.


Werk van Ilse Gabbert (l) en Eva Roux(r)

Verhalencafé Global Stories      “The story of Art
Altijd al willen weten wat nu het verhaal is van die ene vrouw op straat, de stille buurman of die oude man die al jaren op zijn stoel zit?
Naar aanleiding van diverse kunst worden verhalen verteld. Het belooft een gezellige, open, en diverse avond te worden. Dus op zoek naar een avondje wat anders? Laat je dan verrassen tijdens "The story of Art".
Het thema is: de kunst van het vertellen, dus het is leuk als het verhaal daar iets mee te maken heeft. Er kan natuurlijk ook alleen geluisterd worden. Vertellers hebben luisteraars nodig. Aanvang: 20:00 uur.


Uw gastvrouw: Steffie van Lisdonk

 

Zaterdag 13 maart 2010
Muziekprogramma In The Spotlight
16:00 – 00:00 uur
Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nijmegen

Entree: gratis

In the Spotlight staat dit jaar in het teken van multiculturaliteit. In een uitvoering van 2 keer 3 kwartier wordt muzikaal maar ook qua tekst en inhoud gestreefd naar een programma waarin talentvolle muzikanten en vocalisten van diverse etnische achtergronden een bijdrage leveren en
een muzikale eenheid vormen.


Zondag 14 maart 2010
Benefiet voor Villa Lila
17:00 tot 21:00 uur
De Refter, Rijksstraatweg 37, Ubbergen

Entree: €10,-

Villa Lila heeft het de laatste dagen wat minder, dus waarom zouden we dan niet met z`n allen een beetje helpen? De koks van groepenverblijf de Elegast wat zich in de Refter te Ubbergen bevind, hebben aangeboden om een drie gangenmaaltijd voor ons te koken met voorafgaand spetterende acts! Het eten is biologisch,vegetarisch en  veganistisch iedereen kan mee-eten dus; neem al je vrienden mee en steun Villa Lila!
Schrijf je voor 11 maart in via benefietvoorvillalila@live.nl !!!


De Refter

 

Woensdag 17 maart 2010
Comedy Night
20:00 tot 00:00 uur
Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nijmegen

Entree: gratis

Deze bijzondere cabaretavond word gevuld met diverse optredens van bekende en onbekende cabaretartiesten. Dankzij onderlinge verschillen tussen de act van de artiesten, wordt op deze avond een zeer gevarieerd cabaretprogramma aan het publiek vertoond.

Hjerre en Floor
Het duo Hjerre en Floor is alles wat men in crisistijden nodig heeft. Zij vertellen u een verhaal over moraal en verhaal waarin de rode draad soms ver te zoeken is. De crisis bieden zij het hoofd door middel van: zelfreflectie tot maatschappijreflectie, van realistisch absurdisme tot surrealistisch absurdisme, van liedjes tot rendieren (want laten we eerlijk zijn, ook rendieren hebben nut in deze woelige tijden). Dit alles wordt zo nu en dan afgewisseld met een pseudofilosofische beschouwing. Het duo heeft zich ontwikkeld van het ruilen van flippo’s op de basisschool, tot vrienden op de middelbare school, tot studenten die in hetzelfde studentenhuis wonen tot twee jongens die nou eenmaal samen op het podium staan. Hjerre en Floor in crisistijden, uw remedie in moeilijke tijden!


Hjerre en Floor


Piepschuim Vervalt!
Helaas moet ik jullie mededelen dat de gitarist van Piepschuim zijn vinger heeft gebroken, en de aankomende zes weken niet zal kunnen spelen. Piepschuim zal dus helaas niet komen optreden.

Soula Notos.
Soula Notos is theatermaker, actrice en comedian. Ze is afgestudeerd aan de Theaterkade in Amsterdam met de feministische western  Doctor, what do cowgirls dream about? Ze speelde bij Kalebas Produkties in Heimwee (over haar heimwee naar Griekenland) en Radio Amigu. Ze was Prins Heerlijk in Dans, Assepoester, Dans! Met Angela van Leeuwen schreef ze Sam & Doornroosje, een absurd sprookje. Met Jennifer Evenhuis maakte ze de cabaretvoorstelling Eigen Verantwoordelijkheid Eerst! Als comedian treedt ze op in comedyclubs, voor diverse opdrachtgevers en festivals (o.a. International Women’s Festival, Festival Mundial, Midzomergracht Festival, en Women Inc.). Verder organiseert ze een keer per maand Lach Us Comedyclub in Amsterdam, waar ze ook als MC optreedt. Zie voor meer info: www.soula.nl


Soula Notos


Vrijdag 19 maart 2010
Jongerenjamsessie VILLA LIVE
20:30 – 02:00 uur
Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nijmegen

Entree: gratis

De jongerenjamsessie Villa Live is een succesvol jongerenprogramma dat sinds 2006 in Villa Lila wordt gehouden. Wat deze sessie onderscheidt van andere sessies in Nijmegen, is dat deze zich speciaal richt op jonge muzikanten.

In het kader van het Global Village Festival 2010 wordt op vrijdag 19 maart een speciale jamsessie voor jongeren georganiseerd. Tijdens het programma staat hiphopmuziek centraal, aangezien onder veel jongeren muziek en dans hiphop heel populair is.
De avond zal geopend worden door een jonge hiphopband. Hierna volgt een jongeren jamsessie. Hip Hop zal deze avond een grote rol spelen, maar er is zeker genoeg ruimte voor andere muziek stijlen! De hiphopelementen zullen gemixt worden met jazz, funk, rock en blues. Aanvang: 20:30 uur.

 

Woensdag 24 maart 2010
Boekpresentatie
20:00 tot 00:00 uur
Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nijmege
n

Entree: gratis Geannuleerd

In het kader van het Global Village Festival zou in samenwerking met de Boekhandel De Feeks een boekpresentatie gehouden worden van het kinderboek Blijf van me af! door Mohammed Sahli.

De auteur liet 2 dagen van te voren weten dat hij zijn boek over de problemen rond de islam en homofilie niet komt presenteren.

Wij bieden dan ook onze excuses aan voor het feit dat wij hierdoor niet aan de verwachtingen van onze bezoekers kunnen voldoen.
De avond zal echter wel gewoon doorgaan. Er zal een alternatieve invulling plaatvinden in de trant van het bekende verhalencafe met livemuziek en zang. De bar is uiteraard ook gewoon geopend en er zal voor iedere bezoeker (mocht u daar nog interesse in hebben) een gratis exemplaar van het boek beschikbaar zijn (zolang de voorraad strekt).Lees hier, hier en hier meer op nymegen.info
Lees hier meer op de gelderlander.nl

Zaterdag 27 maart 2010
Slot/straatfeest met diverse optredens
14:00 tot 03:00 uur

Locaties:

 • Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nijmegen
 • Café Mets, Grotestraat 7, Nijmegen
 • De Nieuwe Maan, Grotestraat 6, Nijmegen
 • De Fiets, Grotestraat 8, Nijmegen
 • Cafe Lenthe, Grotestraat 5, Nijmegen
 • Cafe Dollars, Grotestraat 9, Nijmegen Geannuleerd


Tijdens de afsluiting van het festival zal er naast de activiteiten in Villa Lila ook overdag een straatfeest wordt georganiseerd.
De bars en cafés in de Grotestraat te Nijmegen zullen voor een spetterend multicultureel straatfeest zorgen. Dit houdt in dat de cafés ieder een eigen thema hebben en binnen dat thema worden er diverse activiteiten georganiseerd:

 • Café Mets, thema Mexico
 • De Nieuwe Maan, thema Zuid Amerika
 • De Fiets, thema Ierland
 • Cafe Lenthe, thema Spanje
 • Cafe Dollars - houd zich niet ook al niet aan de afspraak en doet niet meer mee. Wederom GEEN STIJL

  Wij zijn zeer terleurgesteld in het gedrag van een aantal van onze "participanten" die op het laaste moment afzeggen en het festival voor onze bezoekers uitkleden. Wederom bieden wij hiervoor onze excuses aan.

Zo willen de organisatoren meerdere doelgroepen van het festival aanspreken en een breder publiek bereiken. Gedurende het feest zullen verschillende muzikanten en artiesten optreden die geïnspireerd zijn door diverse culturen. Dankzij de onderlinge verschillen in muzikale voorkeur van elk café zal een zeer gevarieerd aanbod ontstaan van multiculturele live-muziek.
Aanvang: 14:00 uur.
Entree: gratis

Ook wordt in Villa Lila een speciale editie van Party 4 Peace gehouden waarbij er geld wordt ingezameld voor een goed doel.
Op het slotfeest zullen verschillende muzikanten en dansgroepen optreden. Zij presenteren een gevarieerd programma met muziek uit de hele wereld. Als afsluiting zal een wereldmuziek-dj tot in de kleine uurtjes swingnummers draaien. Tijdens het slotfeest wordt voor deze editie van Party For Peace geld ingezameld voor stichting GAST.

Stichting GAST (Geef ASielzoekers een Toevlucht) zet zich in voor vluchtelingen die door de overheid genegeerd worden. Door de invoering van de strenge vreemdelingenwet in 2001 komen steeds meer mensen zonder pardon op straat te staan zonder inkomsten, onderdak en ziektekostenverzekering. Stichting Gast probeert onderdak te vinden in slooppanden, bij krakers en bij mensen die een kamer over hebben. Een groep ‘vaste cliënten’ krijgt van Gast leefgeld, medische hulp en juridische ondersteuning. Daarnaast geeft de stichting incidentele hulp aan een grotere groep vluchtelingen. Zij krijgen kleding, voedsel en geld voor noodsituaties, medische hulp, juridische adviezen en hulp bij terugkeer.
       
http://www.stichtinggast.nl/
Aanvang: 20:00 uur.
Entree: gratis

Programma Party 4 Peace:

VLUCHTELINGEN BENEFIET VOOR STICHTING GAST
VILLA LILA, IN DE BETOUWSTRAAT 9, NIJMEGEN
*AMA KARMA (Gelderlander columniste)
*BRAM BROWN (atlatl, speer presentatie)
*PAUL MOLLEN (dreamtime music)
*TRIKOSIS (gipsy street folk)
*KLADDERADATSCH (klezmer, balkan, worldmusic)
*DJ VLOED (wereldmuziek)
*REBEL UP!: DJ SEB-CAT-LIITER, VJ MAARTEN & DJ PASCAL (global underground)
*DJ ROBIN (feelgood music)


*AMA KARMA (
Gelderlander columniste)
Amal Karam woont 13 jaar in Nederland, 10 ervan in asiel procedure.Zij kwam hier als politieke vluchteling door haar journalistieke activiteiten in het Midden-Oosten. Daar heeft ze Engelse literatuur gestudeerd. Als asielzoekster heeft ze voor verschillende culturele, multiculturele, en maatschappelijke organisaties als vrijwilligster, sociaal cultureel werker, schrijfster en journaliste in Nederland en Nijmegen. Zij is sinds ruim 3 jaar een wekelijkse columnisten voor de Gelderlander onder de pseudoniem Ama Karma. Sinds eind November opneemt ze een column voor TV Nijmegen 1. Zij werkt bij de Flex College als onderwijsassistente waar ze veel begeleiding en coachen aanbiedt aan 'risico' leerlingen. Zij schrijft sinds haar adolescentietijd verhalen gedichten artikelen en essays.
Email: amal.karam@gmail.com


Amal Karam

*BRAM BROWN (atlatl, speer presentatie)
Hoi mijn naam is Bram en ik hou me bezig met werppijlen oftewel de “Atlatl”

De Atlatl is een werpstok waarmee je een lange pijl over een grote afstand kan werpen en met een beetje oefening kun je er ook gericht mee gooien.
De prehistorisch mens gebruikte de atlatl om mee te jagen. Toen de pijl en boog zijn intrede deed raakte de atlatl in ongebruik. De azteken bleven het echter wel gebruiken en vanuit die cultuur komt het woord (atlatl) ook vandaan.

Ik zag een programma op Discovery over de werppijl en ik was meteen verkocht. Ik moet zoiets gaan maken, dacht ik bij mezelf. Na wat experimenteren kwam ik tot een goed ontwerp en daarna ben ik ook cursussen gaan aanbieden. Het plezier en enthousiasme van het maken en gooien wil ik met anderen delen.

Wat doet het werpen met mij?
Ten eerste, ik ben buiten bezig. Ik stap op mijn fiets en binnen 10 minuten heb ik al een geschikte veld gevonden. Ik kan al gelijk werpen, even rustig aan want ik wil mijn armspieren warm laten worden. Na een paar worpen heb ik de slag al te pakken. Met behulp van mijn werpstok werp ik een pijl zo’n 80 meter. Het wiebelt als een slang door de lucht doordat de pijl flexibel is. Na een paar seconden hoor ik een luide “TOK” wanneer de pijl de grond doorboort. Ik ren er achteraan want ik wil proberen of ik nog verder kan werpen. Ik voel me dan ook een beetje oermens op dat moment. Op de cursussen rennen we al naar een paar minuten als kleine jongens over het veld … nog een keer … nog een keer. Het is heel verslavend om te doen. Ik heb ook een schietschijf mee waar we op mikken en al heel snel wordt het een wedstrijd wie het doel kan raken.
Dan heb ik berijkt wat ik eigenlijk wil: het klein jongentje tevoorschijn halen bij mezelf en de ander.

Bram Brown


*PAUL MOLLEN (mondharp)
site

*TRIKOSIS (gipsy street folk)

Een internationale multi-instrumentale streetfolk band met gipsy invloeden, met als motto: "where fun and music fits togheter".


Trikonos

*KLADDERADATSCH (klezmer, balkan, wereldmusiek)
Een straat-orkest met de nadruk op het laatste. We spelen met z'n dertienen: negen blazers, een accordeonist en drie man op percussie-instrumenten. De muziek die we maken is te omschrijven als: zeer gevarieerd, wereldmuziek in allerlei stijlen, en voor het merendeel feestmuziek. Denk aan: Afrikaans, Latijns-Amerikaans, Turks, Jazz, Klezmer, enkele bigband-stukken,  filmmuziek. Wij hebben ook een aantal speciaal voor ons gecomponeerde stukken op het programma staan (van o.a. Michiel Braam, Bo v/d/ Graaf, Bernard Hunnekink, Frank Van Merwijk). Wij spelen op feesten en partijen, (actie)bijeenkomsten, exposities, straatmuziek- en theaterbijeenkomsten, parades enz. 


Kladderadatsch

*DJ EBBE (wereldmuziek, folk) DJ VLOED


DJ ebbe

*DJ ROBIN (feelgood music)
Robin Timmers aka da Heartcore Hippie organiseert benefiefeesten en eko-info avonden en is tevens DJ en muzikant. Eind 2007 organiseerde hij voor het eerst met een vriend Party For Peace. Op deze gratis toegankelijke benefietfeesten mag iedereen die wat moois kan (de 'ART' in P'ART'Y) dat tonen. Inmiddels hebben duizenden mensen genoten van meer dan 100 artiesten en is er meer dan €7800 opgehaald voor tientallen goede doelen. Op dit moment vindt er elke maand een grote Party For Peace plaats in Villa Lila en elke zondagmiddag een kleine in Odessa. Meer informatie kun je vinden op www.robin-timmers.blogspot.com


DJ Robin

*REBEL UP!
COLLECTIVE DJ SEB-CAT-LIITER, VJ MAARTEN & DJ PASCAL

“Diasporic Sounds from the Global Underground”

A night of global and political culture mash of European mestiza beats, gypsy funk, straight-up old skool roots, Arabic roughness, amplified African rhythms,  Latino cuts, Asian psychedelica and gritty electronics.
The cultural diaspora does not need to be defined by borders and our music is free, varied and up to date in one roundtripping global sound!
Started in the beginning 2007 by Seb Bassleer aka SebCatLitter, the idea of RebelUp! Soundclash was to bring more diversity and potentially more   and organic sounds to the dance floor out of the big accoustic biotope, our world has to offer. Instead of dancing to the same well known tunes over and over we at RebelUp! offer a podium to discover unsuspected sounds, feelings and expressions.
The core team consists of dj’s Seb Bassleer, Pascal Milard and Rik Adriaans, vj’s Maarten van der Glas aka VJ M and Tatiana aka Normal Con Alas VJ and the designers Jet van Zwieten and Vanessa Verbeiren, bringing you the utopia of musical & visual diversity and cultural expressivity.
We invite artist from all over the world to play with us and bring our audience to new heights.
The OCCII in Amsterdam, with programmer Sjoerd Stolk in particular but also all the volunteers, has been very supportive right from the beginning and is RebelUp’s base in A’dam to bring a fresh evening of global new music every month, attached to the idea of raising funds for independent charities.
So far we have had a lot of happy people on our memorable nights, freely dancing in ways we could not have imagined, with top artist from around the world from the world of experimental global music.

* Diaspora: the dispersion or spreading of something that was originally localized (as a people or language or culture), any group outside it’s traditional homeland.
Meer info: www.rebelup.org


Terug naar MCW hoofdmenuWebmaster:
G. van Voskuilen